Szegedi halszl
2004.09.17. 21:13
SZEGEDI HALSZL |
SZEGED FISH SOUP |
Hozzvalk 10 fre: |
Ingredients for 10 persones: |
1kg vrshagyma 0,2 kg paradicsom 0,1 kg rlt paprika 0,05 kg s |
4 kgs carps from Fehrt 1kg onion 0,2 kg tomato 0,1 kg granulated paprika 0,05 kg salt |
A megtiszttott pontyot kifilzzk, a halhst 2 mm-es tvolsgokra a brig beirdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljk, enyhn szzuk s a hûtbe tesszk. A halcsontbl, fejekbl vrshagyma szeletekkel alaplevet fznk, zldpaprika paradicsom s s hozzadsval. Egy ra fzs utn az alaplevet tpasszrozzuk, visszahelyezzk a tûzhelyre, majd miutn felforrt belerakjuk az elksztett halszeleteket, meghintjk rlt erspaprikval. 25 perc intenzv forrals utn ksz a finom halszl. |
The washed carps should be filtered, crimped, sliced in 5-6 dkg-pieces, salted and put into the fridge. Put the fish heads and bones into a pot and add the short-cut onion, tomato and salt. After 1 hour cooking pass this fish concentracion through a sieve. Bring it to the boil again, add the prepared fish slices and sprinkle it with paprika. Boil the soup intensively for 25 minutes and then the delicius Szeged fish soup can be served. 4 kg Fehrti ponty |
|