Szegedi halászlé
2004.09.17. 21:13
SZEGEDI HALÁSZLÉ |
SZEGED FISH SOUP |
Hozzávalók 10 fôre: |
Ingredients for 10 persones: |
1kg vöröshagyma 0,2 kg paradicsom 0,1 kg ôrölt paprika 0,05 kg só |
4 kgs carps from Fehértó 1kg onion 0,2 kg tomato 0,1 kg granulated paprika 0,05 kg salt |
A megtisztított pontyot kifilézzük, a halhúst 2 mm-es távolságokra a bôréig beirdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk és a hûtôbe tesszük. A halcsontból, fejekbôl vöröshagyma szeletekkel alaplevet fôzünk, zöldpaprika paradicsom és só hozzáadásával. Egy óra fôzés után az alaplevet átpasszírozzuk, visszahelyezzük a tûzhelyre, majd miután felforrt belerakjuk az elôkészített halszeleteket, meghintjük ôrölt erôspaprikával. 25 perc intenzív forralás után kész a finom halászlé. |
The washed carps should be filtered, crimped, sliced in 5-6 dkg-pieces, salted and put into the fridge. Put the fish heads and bones into a pot and add the short-cut onion, tomato and salt. After 1 hour cooking pass this fish concentracion through a sieve. Bring it to the boil again, add the prepared fish slices and sprinkle it with paprika. Boil the soup intensively for 25 minutes and then the delicius Szeged fish soup can be served. 4 kg Fehértói ponty |
|