Fehrti Amurfil
2004.09.17. 21:15
FEHRTI AMURFIL |
FEHRT AMUR FILLET |
Hozzvalk 10 fre: |
Ingredients for 10 persones: |
4 kg Fehrti amur 0,02 kg s 0,001 kg bors 0,001 kg bazsalikom 0,001 kg majoranna 0,001 kg kakukkfû 0,001 kg rozmaring 0,20 kg liszt 4 db tojs 1 veg sr 0,5 l olaj
|
4 kgs AMUR from Fehrt 0.02 kg salt 0.001 kg pepper 0.001 kg majoram 0.001 kg thyme 0.001 kg rosemary 0.2 kg flour 4 eggs 1 bottle of beer 0.5 l oil
|
Az amurokat megtiszttjuk, kibelezzk s kifilzzk. A halfilt vkony szeletekre felszeleteljk, a fûszereket sval sszekeverjk s a hst ezzel befûszerezzk, majd minimum 1/2 rra hûtbe tesszk. Kzben a lisztet a tojsokkal, pici sval s annyi srrel elkeverjk, hogy srû palacsintatsztt kapjunk. A hûtbl kivve a halszeleteket ebbe a masszba mrtogatva, b forr olajban aranysrgra stjk. Itatspaprra szedjk, majd tetszs szerinti krettel tlaljuk. |
The amurs are washed, gilled and filleted. Slice the fillet to thin pieces, roll them in the mixed salt and spice, and put into the fridge for? hour. Mingle the flour, eggs, some salt and enough beer to get pancake dough. Dip the fish slices in this mixture and deep-fry them until their colour is gold. |
|