Fehértói Amurfilé
2004.09.17. 21:15
FEHÉRTÓI AMURFILÉ |
FEHÉRTÓ AMUR FILLET |
Hozzávalók 10 fôre: |
Ingredients for 10 persones: |
4 kg Fehértói amur 0,02 kg só 0,001 kg bors 0,001 kg bazsalikom 0,001 kg majoranna 0,001 kg kakukkfû 0,001 kg rozmaring 0,20 kg liszt 4 db tojás 1 üveg sör 0,5 l olaj
|
4 kgs AMUR from Fehértó 0.02 kg salt 0.001 kg pepper 0.001 kg majoram 0.001 kg thyme 0.001 kg rosemary 0.2 kg flour 4 eggs 1 bottle of beer 0.5 l oil
|
Az amurokat megtisztítjuk, kibelezzük és kifilézzük. A halfilét vékony szeletekre felszeleteljük, a fûszereket sóval összekeverjük és a húst ezzel befûszerezzük, majd minimum 1/2 órára hûtôbe tesszük. Közben a lisztet a tojásokkal, pici sóval és annyi sörrel elkeverjük, hogy sürû palacsintatésztát kapjunk. A hûtôbôl kivéve a halszeleteket ebbe a masszába mártogatva, bô forró olajban aranysárgára sütjük. Itatóspapírra szedjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk. |
The amurs are washed, gilled and filleted. Slice the fillet to thin pieces, roll them in the mixed salt and spice, and put into the fridge for? hour. Mingle the flour, eggs, some salt and enough beer to get pancake dough. Dip the fish slices in this mixture and deep-fry them until their colour is gold. |
|