Szeged-Fehértói haltepertő
2004.09.17. 21:19
SZEGED-FEHÉRTÓI HALTEPERTŐ |
SZEGED–FEHÉRTÓ FISH CRACKLING |
Hozzávalók 10 főre: |
Ingredients for 10 persones: |
A pontyfilé szalonnásabb része 2 kg 0,02 kg só 0,002 kg bors 0,01 kg őrölt paprika 0,1 kg liszt 0,5 kg zsír
|
2 kgs bacony carp fillet 0.02 kg salt 0.002 kg pepper 0.01 kg paprika 0.1 kg flour 0.5 kg fat
|
A megtisztított pontyot kifilézzük, majd kimetszük annak szalonnásabb részét. ( A többi részét más ételhez használjuk fel.) A kivágott zsírosabb halhúst 1,5 x 5 cm-es csíkokra szeljük fel, majd megsózva 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután borssal, ôrölt paprikával ízesített lisztpanírba forgatjuk a falatkákat és bô forró zsírban ropogósra sütjük. Friss ropogós héjú fehérkenyérrel előételként tálaljuk. |
Only the lower bacony parts of filleted carps are used for crackling. Slice the fish meat to 1.5*5 cm pieces, salt them and let them stand for 15-20 minutes. Then roll them in paprika, pepper and flour, and cook to a crimp. Fish crackling is served with fresh bread as a starter course. |
|