Szeged-Fehrti haltepert
2004.09.17. 21:19
SZEGED-FEHRTI HALTEPERT |
SZEGED–FEHRT FISH CRACKLING |
Hozzvalk 10 fre: |
Ingredients for 10 persones: |
A pontyfil szalonnsabb rsze 2 kg 0,02 kg s 0,002 kg bors 0,01 kg rlt paprika 0,1 kg liszt 0,5 kg zsr
|
2 kgs bacony carp fillet 0.02 kg salt 0.002 kg pepper 0.01 kg paprika 0.1 kg flour 0.5 kg fat
|
A megtiszttott pontyot kifilzzk, majd kimetszk annak szalonnsabb rszt. ( A tbbi rszt ms telhez hasznljuk fel.) A kivgott zsrosabb halhst 1,5 x 5 cm-es cskokra szeljk fel, majd megszva 15-20 percig llni hagyjuk. Ezutn borssal, rlt paprikval zestett lisztpanrba forgatjuk a falatkkat s b forr zsrban ropogsra stjk. Friss ropogs hj fehrkenyrrel eltelknt tlaljuk. |
Only the lower bacony parts of filleted carps are used for crackling. Slice the fish meat to 1.5*5 cm pieces, salt them and let them stand for 15-20 minutes. Then roll them in paprika, pepper and flour, and cook to a crimp. Fish crackling is served with fresh bread as a starter course. |
|