Harcsapariks
2004.09.17. 21:21
Harcsapapriks
|
Hozzvalk
700 g harcsafil
80 g vrshagyma
70 g zsr
100 g zldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejfl
20 g liszt
10 g fszerpaprika
1 csomag kapor
s, fokhagyma, kmnymag
Elksztse
A harcsafilt megfelelen daraboljuk (szeletre, kockra), szzuk, majd a felforrstott zsrban mindkt oldaln elstjk, aztn a zsrbl kivve flretesszk.
A hagymt finomra, a paprikt, paradicsomot apr kockra vgjuk, a fokhagymt sszezzzuk. A zsrban a hagymt megfuttatjuk s elksztjk a prkltalapot, majd a halat beletesszk. Pr percnyi forrals utn a tejflbl s lisztbl kszlt habarssal behabarjuk, tforraljuk s utna zestjk. Vigyzzunk, ne kevergessk, csak rzogatssal mozgassuk, mert a szeletek sszetrnek. Forrn tlaljuk, kretknt galuskt, trs csuszt, vagy brmilyen tsztakretet adhatunk.
|
|