Rcponty
2004.09.17. 21:31
Rcponty
1 kg ponty, 2 kanl zsr, 10 dkg fstlt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pr kanl lecs (vagy 1 zldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohr tejfl, 1 kanl liszt, paprika., s
A kizsrozott tepsibe beletertem a karikra vgott ftt burgonyt. A pontyszeleteket bevagdalom s a rsekbe szalonnacskokat teszek. A tepsiben a krumplira rtegelem a halszeleteket. Meghintem vkonyra vgott hagymakarikkkal‚ meglocsolom olvasztott zsrral. A lisztet elhabarom a tejfllel s rntm a tepsire, majd sszerzom. Karikra vgott zldpaprikt, paradicsomot (tlen lecst) teszek a tetejre s nem tl forr stben szp pirosra stm. Tlalskor a tetejt dszthetem tejfllel s paprikasznnel.
|