Pisztrng mandulval stve
2004.09.17. 21:38
Pisztrng mandulval stve

Hozzvalk:
10 db egsz pisztrng,
5 dl tej,
3 dkg s,
12 dkg liszt,
15 dkg mandula,
10 adag vajas burgonya. |
 |
A pisztrngot vatosan kibontjuk,pikkelyeit eltvoltjuk, majd gondosan szrazra trljk kvl, bell. Az elksztett pisztrngokat ezutn tejbe ztatjuk, amelyben tbbszr megforgatjuk, hogy mindentt rvnyesljn a tej zjavt s puht hatsa.
Kzben elksztjk a mandult. Vizet forralunk, amelybe belentjk a mandult. Nhny percig forraljuk, majd leszrjk. Ezutn a hjt knnyedn lehzzuk. A mandult ezutn leszrtjuk, metltre sszevgjuk. A pisztrngot kiemeljk a tajbl s gondosan leszrtjuk. Ezutn beszzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Serpenyben egy kevs vajat melegtnk, amelyben lassan kszre stjk a pisztrngokat. A sts vge fel hozzadjuk az elksztett mandult, s egytt fejezzk be az tel ksztst.
A kszre sttt pisztrngokat laptkanl segtsgvel elmelegtett halastlra tlaljuk. A tetejre ntjk a vajas mandult.
Kln vajas burgonyt adunk hozz. |
|