Hozzvalk: 1,5kg afrikai harcsa /lehet sok trpeharcsa is/ 1 dcl olivaolaj 1 evk. mustr 10 dkg fstlt szalonna babrlevl vegeta, zls szerinti fszerek / vegeta helyett jobb a Maggi slthshoz val esszencija./
A megtiszttott harcst kb. 1cm-knt bevagdosom. Az olivaolajat mustrral, sszemorzsolt babrlevllel, vegetval s hal vagy slths fszerekkel jl sszekeverem. A harcst megfelel mret tepsibe teszem gy, hogy flkrvet alkosson. A szalonnt cskokra vgom s a harcsa irdalsaiba teszem. Az sszekevert fszeres olajjal jl bekenem s az irdalsokba is bedrzslm. A tepsit aluflival letakarva legalbb 2 rn keresztl hidegre teszem, majd flival eggytt elmelegtett stben kzepes hfokon kb 20percig stm. Ezutn a flit levve mg kb 20 percig stm gyakori locsolgats mellett.